PAKISTAŃSKIE KOTLETY SEROWE

Składniki:

 

1/2 kg tłustego sera twarogowego

1 łyżka śmietany,

2 cebule

1/2 łyżeczki imbiru

szczypta utłuczonej w moździerzu kolendry

szczypta ostrej papryki

2 łyżki mąki

3 łyżki płynnego masła lub oleju

sól

pieprz,

pęczek koperku.

 

Wykonanie:

 

Ser dobrze rozetrzeć (ewentualnie przepuścić przez maszynkę do mięsa), wymieszać ze śmietaną, drobno posiekaną cebulą, przyprawami. Uformować dowolnej wielkości krokiety, obtoczyć je w mące. Rozgrzać na patelni masło.

Usmażyć krokiety. Podawać posypane koperkiem.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *