PAPRYKA FASZEROWANA

Składniki:


8 sztuk papryki
40 dkg mięsa mielonego
1/2 szklanki ryżu ugotowanego
2 cebule
2 łyżki olej
sól

pieprz

czosnek(niekoniecznie)

Wykonanie:


Cebulkę pokroić drobniutko podsmażyć, dodać mięso podlać wodą dusić 15 minut aż woda odparuje.
Całość doprawić solą, pieprzem, dodać ryż i wymieszać.Paprykę umyć odciąć górne kapelusze wyciągnąć gniazda nasienne napełnić papryki farszem włożyć do rondlawlać bulion lub wodę  i dusić pod przykryciem do miękkości lub zapiekać w piekarniku 200  C. około 30 minut.
Paprykę podajemy z sosem pomidorowym.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *