PAPRYKA KONSERWOWA ULI

Składniki;

5 kg. papryki
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liście laurowe
gorczyca biała
oliwa z oliwek
czosnek
Wykonanie;
Paprykę umyć osuszyć,każda paprykę podzielić na 6-8 części. Na dno każdego słoika wsypać: małą łyżeczkę gorczycy, 5 ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu, 1 liść laurowy, pół ząbka czosnku. Kawałki papryki układać ściśle w słoikach, na wierch wlać po łyżce oliwy. Całość zalać lekko przestudzoną zalewą. Zakręcić, pasteryzować 30 minut. Po lekkim przestudzeniu wyjąć słoiki i odwrócić do do góry dnem, pozostawić  do całkowitego wystygnięcia.
Zalewa;
4 i 1/4 litra wody
2 i 1/2 szklanki octu 10%
6 łyżek cukru
2 i 1/2 łyżki soli
Wykonanie;
Wszystkie składniki zalewy zagotować, zamieszać by cukier i sól się rozpuściły.
(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.