PAPRYKA Z BRYNDZĄ

Składniki:

 

6 niewielkich strąków papryki czerwonej

25 dag. bryndzy

1 jajko

1cebula

1 szklanka śmietany

2 łyżki przecieru  pomidorowego

olej

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Z umytej papryki wydrążyć nasiona, strąki opłukać i osuszyć. Bryndzę wymieszać z jajkiem, drobno posiekaną cebulą i natką. Strąki napełnić farszem. Żaroodporne naczynie wysmarować olejem, ułożyć w nim paprykę i zalać śmietaną wymieszaną z przecierem, solą i pieprzem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać pod przykryciem około 30 minut. Podawać z pieczywem lub ziemniakami piure.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *