Składniki:
150 ml. mleka 3,2%
5 dag. śmietany 18%
3 jajka
8 dag. masła
8 dag. cukru pudru
1 cukier waniliowy
5 dag. rodzynek
5 dag .orzechów włoskich
2 dag. migdałów w połówkach
Wykonanie:
Mleko zagotować ,do gorącego wlać śmietanę wymieszaną z jajkami Gotować aż masa się zetnie. Studzić 1-2 godziny. Sitko o gęstych oczkach wyłożyć gazą i ostrożnie wlewać masę serową. Pozostawić do odsączenia. Namoczyć rodzynki. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawać masę serową za każdym razem dokładnie mieszając. Do paschy dodać orzechy i rodzynki. Nałożyć masę do miseczki wyłożonej gazą .Wstawić do zamrażarki na 30-50 minut. Wyjąc udekorować połówkami migdałów.