PASTA SARDYNKOWA

Składniki:

 

2 puszki sardynek w pomidorach

15 dag. tłustego twarożku

1 ząbek czosnku

sól

pieprz

1cebula

2 łyżki koncentratu pomidorowego

Wykonanie:

Twarożek włóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Cebulę drobniutko posiekaj. Do twarogu dodaj sardynki wraz z zalewą, cebulę oraz koncentrat pomidorowy. Rozgnieć widelcem rybki, dokładnie wymieszaj składniki pasty. Przypraw do smaku posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Wstaw miseczkę do lodówki. Pasta jest doskonała do kanapek, ale także jako farsz do jajek na twardo. Możesz ją zrobić z sardynek w oleju, ale dodaj wtedy więcej koncentratu.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *