PASZTECIKI Z MIĘSEM I KIEŁBASĄ

Składniki:

300 g mrożonego ciasta francuskiego
200 g mielonego mięsa wołowego
200 g kiełbasy śląskiej
2 jajka
1 cebula
1/2 szklanki letniej wody
sól
pieprz

Wykonanie:

Mięso przełożyć do miski. Kiełbasę pozbawić skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z mięsem mielonym. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Następnie całość doprawić do smaku pieprzem, solą, dodać kminek, nasiona kopru, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnią wodą i nałożyć na nie wymieszane składniki. Wszystko zawinąć w jeden rulon, pokroić go na równe części i przełożyć na blachę do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem w miseczce i wysmarować nim ciasto. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250  C. i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na talerz.ywkuchni

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *