PASZTECIKI Z MIĘSEM NELI

Składniki;

1kg mąki pszennej
1/2 kg masła lub margaryny
2 żółtka
1 jajko
1 łyżka cukru
200 ml.śmietany
5 dag. drożdży
1 proszek do pieczenia
sól

Wykonanie;
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować troszkę grubiej niż na pierogi i na sam brzeg nakładać farsz mięsny. zawinąć ciasto ,następnie    kroić po ukosie 5-6 cm . paszteciki.Wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia Posmarować  jajkiem ,piec w temperaturze180C.
Farsz ;

mięso gotowane mieszane

cebula

tłuszcz do smażenia cebuli

sól

pieprz

Wykonanie;

Mięso zmielić dodać przesmażoną cebulkę przyprawić do smaku według swojego gustu.Można dodać też przesmażone grzybki lub pieczarki.

 

 

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.