PASZTET Z JAJEK

Składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo

2 jajka surowe

2 pory1/2 pęczka pietruszki

3 łyżki masła

3 łyżki bułki tartej

szczypta suszonego rozmarynu

szczypta gałki muszkatołowej

sól

pieprz

Wykonanie:

Pory  oczyścić pokroić w krążki i poddusić na rozgrzanym maśle. Ugotowane jajka obrać, pokroić w średnią kostkę. wymieszać z  porami i pokrojoną natką pietruszki  surowymi jajkami bułką tartą. Masę doprawić solą i pieprzem, rozmarynem i gałką muszkatołową.Małą foremkę keksową wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .Nałoży masę wyrównać wierzch i piec 35-40 minut w 185  C. Natkę można zastąpić szczypiorkiem.

                                                                                                                        

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *