PIECZARKI MARYNOWANE

Składniki:

1 kg .pieczarek małych

4 szklanki wody

1 szklanka octu10%

2 łyżki cukru

2 łyżki soli

1łyżeczka białej gorczycy

pieprz czarny

Wykonanie:

Pieczarki obrać. Wrzucić na 5 minut do wrzątku i odcedzić. Marchew drobno pokroić, cebulkę również. Do każdego słoiczka włożyć trochę cebuli i narchwi i, po1  łyżeczce gorczycy i na koniec pieczarki. po 25 dag. do każdego słoiczka. Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Gorącą zalewą zalewać pieczarki, mocno zakręcić. Pasteryzować około 20 minut. Większe słoiki – 30 minut.

 

(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.