PIECZEŃ Z JAJKIEM

Składniki:

 60 dag. mięsa mielonego
 3 jajka ugotowane na twardo
 1 bułka czerstwa
 1 cebula4 ząbki czosnku,
 2 łyżki musztardy ostrej
 sól

 pieprz

papryka słodka

papryka ostra

majeranek
kasza manna

Wykonanie:

Bułkę moczymy w mleku. Cebulę i czosnek kroimy w małą kostkę i dodajemy do mięsa. Mięso doprawiamy musztardą i przyprawami. Odsączamy bułkę z mleka i dodajemy do mięsa. Mieszamy dokładnie. Blaszkę keksówkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy mięso i w środek pieczeni układamy jajka. Pieczemy godzinę 170  C.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *