PIECZONE SKRZYDEŁKA Z MORELAMI I BOCZKIEM

Składniki:

 

10 skrzydełek

20 moreli

20 cienkich plastrów chudego boczku

ostra papryka

sól

wykonanie:

 

Skrzydełka przeciąć w stawach(końcówki odrzucić) lekko posolić i oprószyć papryką, odstawić na 30 minut. Morele sparzyć i osączyć na papierowym ręczniku. Na każdym kawałku skrzydełka położyć morelę, ciasno owinąć boczkiem i spiąć igłą do zrazów, lub wykałaczką. Ułożyć skrzydełka na blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 220 C. do czasu aż boczek się zrumieni. Podawać z chlebem razowym, musztardą i piklami.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *