Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
25 dag .miodu
4 jajka
3 czubate łyżeczki kawy mielonej
1 łyżka masła
2 łyżeczki przyprawy do pienika
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wykonanie:
Kawę zalać szklanką wrzątku. Miód rozgrzać, zalać kawą, zagotować, ostudzić. Mąkę wymieszać z sodą i przyprawą do piernika. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać masło. Nie przestając ucierać dodawać na przemian przesianą mąkę oraz kawę z miodem. Z białek ubić sztywną pianę. Delikatnie połączyć z resztą składników.Cwibakówkę wyłożyć papierem. Wlać ciasto. Piecz około 55-60 w temperaturze 170-180 C. Ozdobić według swojego uznania.
(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)