PIEROGI RUSKIE

Składniki:

40 dag. mąki

4 jajka

1 łyżeczka soli

2 łyżki oliwy

 

Farsz:

50 dag. ziemniaków

40 dag. twarogu

2 cebule

2 łyżki margaryny

sól

pieprz

Wykonanie:

Ciasto:

Z mąki, jajek i oliwy zagnieść ciasto. Dolać tyle wody, aby ciasto było miękkie i elastyczne. Rozwałkować na grubość 2-3 mm. Szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać po łyżeczce farszu i dokładnie sklejać. Ja sklejałam je po 2 krążki na pierożka. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować 5 minut od wypłynięcia.

Wykonanie:

Farsz:

Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić i zmielić razem z serem przez maszynkę. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zrumienić na tłuszczu, dodać do farszu. Całość doprawić solą i pieprzem.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *