PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA FETĄ I SZPINAKIEM

Składniki:

 

150 g. szpinaku

2 cebule

1 ząbek czosnku

 2 łyżki masła

 sól

pieprz

starta gałka muszkatołowa

4 filety z piersi kurczaka (po ok. 180 g.)

75 g. sera feta

 panierka do drobiu

panierka chrupiący kurczak

3 łyżki oleju

300 ml .bulionu

125 ml. czerwonego wina

1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej

250 g. przekrojonych winogron

 

Wykonanie:

 

Szpinak umyć i osuszyć. Cebule i czosnek obrać. 1/4 cebuli pokroić w kosteczkę, zeszklić na 1 łyżce masła. Dodać szpinak i posiekany czosnek, dusić, aż płyn wyparuje . Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Filety umyć i osuszyć, w każdym naciąć kieszeń. Fetę po kroić, wymieszać ze szpinakiem. Farszem napełnić każdy filet. Mięso spiąć wykałaczkami Obtoczyć w panierce Chrupiący kurczak. Włożyć na patelnię, na  rozgrzany olej, usmażyć z każdej strony. Resztę cebuli pokroić w piórka, podsmażyć na 1 łyżce masła. Dodać bulion, winogrona i, dusić około 5 minut. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną w y mieszaną z wodą. Filety o zdobić ziołami, podać z sosem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *