Składniki:
1 kg. skrzydełek kurczaka
1 szklanka keczupu
1 łyżeczka chili
3 łyżki miodu
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
2-3 roztarte ząbki czosnku
1/2łyżeczki zmielonego imbiru
1 cytryna pokrojona na ósemki
natka pietruszki lub rozmaryn
Wykonanie:
Skrzydełka wypłukać, osuszyć, odkroić koniuszki i rozdzielić w stawie na dwie części. Pozostałe składniki, oprócz zieleniny, wymieszać w dużej misce, dodać skrzydełka, naczynie przykryć i wstawić w chłodne miejsce na 12-24 godzin. Osączone z marynaty skrzydełka mięsną stroną do dołu ułożyć przy brzegu płytkiego żaroodpornego naczynia lub półmiska w odstępach około 1 cm. posmarować marynatą. Przykryć pergaminem lub papierem śniadaniowym i gotować 6-7 minut. Skrzydełka wyjąć, przewrócić, posmarować marynatą i gotować bez przykrycia 6-7 minut . Przełożyć potrawę na półmisek, przybrać zieleniną i cytryną. Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem.