PIKANTNE UDKA W ZALEWIE MIODOWO-CZOSNKOWEJ

Składniki:

1  kg. udek

2 płaskie łyżki miodu

2 łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka ostrej papryki

1 łyżeczka  pieprzu

1 szklanka oleju

1 łyżka sosu sojowego

4 ząbki czosnku

Wykonanie:

Udka opłukać i osuszyć  4 ząbki czosnku rozetrzeć ze solą i  natrzeć udka. Miód wymieszać z sosem sojowym pieprzem ,papryką oraz cynamonem. Zalewą polać udka i odstawić na godzinę. Osączyć z zalewy i smażyć na  gorącym oleju na złoty  kolor. Wlać łyżkę wody, nakryć i dusić  aż mięso będzie miękkie.

 

 

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *