PIKLE Z OGÓRKÓW

Składniki:

4  kg ogórków

3 papryki  czerwone

2 papryki żółte

1/2 kg cebuli

Składniki:

Zalewa do ogórków

6 szklanek wody

3/4 szklanka soli

Wykonanie:

 Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na 4 cząstki jak są bardzo dojrzałe i duże ogórki to musimy łyżeczką wydrążyć miąższ  Najlepiej robić z małych i średnich ogórków. Paprykę pokroić w paski cebulę w krążki .Mieszamy wszystko razem i zalewamy wcześniej przygotowaną i wystudzona zalewą z wody i soli. Odstawiamy na 1 godzinę. Po godzinie odlewamy całkowicie i lekko wyciskając wkładamy pikle do słoików. Tak przygotowane  pikle zalewamy właściwą zalewą. Pasteryzujemy słoiki 10 minut.

 

 

Składniki:

 

Zalewa do słoików:

 

5 szklanek wody

2 i 1/2 szklanki octu

4 szklanki cukru. 

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *