Składniki:
500 g. spaghetti
6 łyżek oliwy
sól
5 pomidorów
500 g. szynki
200 g wędzonego boczku
4 cebule,
570 g. grzybów z puszki (w plastrach)
biały pieprz
papryka
tymianek
8 jaj
1 łyżka mąki ziemniaczanej
400 ml śmietany,
200 g startego sera
Wykonanie:
Spagetti gotować w osolonej wodzie z dwoma łyżkami oliwy około 5 minut odcedzić. 1/4 porcji przełożyć do natłuszczonej tortownicy. Pomidory, szynkę i boczek pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Boczek wytopić w 4 łyżkach oliwy, dodać cebulę i poddusić. Resztę spaghetti wymieszać z pomidorami, szynką, boczkiem z cebulą i grzybami, doprawić papryką, solą, pieprzem i tymiankiem, włożyć do formy. Jajka wymieszać z mąką, śmietaną, solą pieprzem i papryką, zalać składniki. Pizzę przykryć i piec około 30 minut w temperaturze. 180 C. zdjąć pokrywkę, posypać serem, piec 15 minut .