PIZZA MAKARONOWA

Składniki:

 

 

500 g. spaghetti

6 łyżek oliwy

sól

5 pomidorów

500 g. szynki

200 g wędzonego boczku

4 cebule,

570 g. grzybów z puszki (w plastrach)

biały pieprz

papryka

tymianek

8 jaj

1 łyżka mąki ziemniaczanej

400 ml śmietany,

200 g startego sera

 

Wykonanie:

Spagetti gotować w osolonej wodzie z dwoma łyżkami oliwy około 5 minut odcedzić. 1/4 porcji przełożyć do  natłuszczonej tortownicy. Pomidory, szynkę i boczek pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Boczek wytopić w 4 łyżkach oliwy, dodać cebulę i poddusić. Resztę spaghetti wymieszać z pomidorami, szynką, boczkiem z cebulą i grzybami, doprawić papryką, solą, pieprzem i tymiankiem, włożyć do formy. Jajka wymieszać z mąką, śmietaną, solą pieprzem i papryką, zalać składniki. Pizzę przykryć i piec około 30 minut w temperaturze. 180 C. zdjąć pokrywkę, posypać serem, piec 15 minut .

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *