PIZZA Z PIECZARKAMI

Składniki:

 

40 dag. mąki

2 dag. drożdży

sól

3 łyżki oleju

1 łyżeczka cukru

1łyżka koncentratu pomidorowego

1łyżka oleju

15 dag. pieczarek

2 dag. smalcu

sól

pieprz

6-8 dag. sera żółtego

papryka

 

Wykonanie:

 

Dodać do mąki wszystkie składniki ciasta i szybko je zagnieść. 1/4 część ciasta pozostawić, z reszty uformować koło wielkości dużej tortownicy, wyłożyć dno, a z pozostawionego ciasta uformować wałek i przylepić go do brzegów ciasta i boków tortownicy. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym wymieszanym z olejem, posypać startym serem. Umyte pieczarki pokrajać na ćwiartki i bardzo krótko podsmażyć na smalcu, rozłożyć równomiernie na cieście. Upiec  w mocno nagrzanym piekarniku.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *