PLACEK Z RABARBAREM

Składniki:

 

1.5 kg rabarbaru

3 szklanki mąki

30 dag. margaryny

3/4 szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

6 żółtek

 cukier waniliowy

6 łyżek śmietany

Wykonanie:

Utrzeć margarynę z cukrem i dodać pozostałe składniki .Połączyć razem. 3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub bułką tartą. Na ciasto dać pokrojony rabarbar wylać ubite białka z kisielami i na bezę wyłożyć resztę ciast piec godzinę  w 180 C.

Składniki:

Beza:

6 białek

3/4 szklanki cukru

2 kisiele czerwone

Wykonanie:

Białka ubić dodać kisiele lekko wymieszać wyłożyć na rabarbar.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *