PLACEK Z RABARBAREM

Składniki:

 

3 szklanki mąki

30 dag. margaryny

3/4 szklanki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

6 żółtek

1 cukier waniliowy

6 łyżek śmietany

Pianka:

6 białek

3/4 szklanki cukru

2 kisiele czerwone bez cukru

Ponadto:

1i 1/2 kg rabarbaru

 

Wykonanie:

 

Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami. Dodać pozostałe składniki wymieszać. 3/4 ciasta wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia, na to ciasto dać pokrojony rabarbar wylać ubite białka na rabarbar wyłożyć resztę ciast piec godzinę 170 C.

 

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.