PLACKI ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ KISZONĄ

Składniki:

1 kg. ziemniaków

40 dag. kiszonej kapusty

1 duża cebula

3 jajka

2 czubate łyżki mąki

sól

pieprz

olej do smażenia

Wykonanie:

Kapustę drobno posiekać. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na cienkiej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rumiano w niewielkiej ilości tłuszczu. Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą i cebulą. Dodać jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku. Gdy ciasto wyjdzie za rzadkie, dodać jeszcze trochę mąki. Placki smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Podawać gorące z sosem grzybowym, pomidorowym lub keczupem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.