Składniki:
6 dużych pomidorów
1 cebula
50 dag. mielonego mięsa
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
ziołowa przyprawa do mięsa mielonego
3 łyżki oliwy
sól
biały pieprz
świeża bazylia
Wykonanie:
Pomidory umyć, odciąć wierzchy. Wydrążyć środki. Cebulę obrać, posiekać. Dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko. Masę przyprawić musztardą, solą, pieprzem i przyprawą ziołową. Wyrobić. Pomidory napełnić farszem. Ułożyć w formie. Przykryć wierzchami. Polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 C. Piec 35 minut .Gotowe pomidory przełożyć na talerz. Udekorować bazylią. Podawać Np. z ugotowanym kalafiorem.
(Odwiedzone 6 raz, 1 wizyt dziś)