PONCZ KARNAWAŁOWY

Składniki:

 

8 pomarańczy

2 cytryny

2 czerwone grapefruity

3 laski cynamonu

3 gwiazdki anyżu

2 butelki białego lub różowego wina

 

Wykonanie:

 

Owoce dokładnie myję, osuszam. Z czterech pomarańczy wyciskam sok, a cztery owoce kroję w plastry razem ze skórką. Jednego grejpfruta kroję w plastry, a z jednego wyciskam sok. Cytryny kroję w cienkie plastry. Jedną dodaję do ponczu, zaś plasterkami z drugiej dekoruję szklaneczki. Sok i plastry owoców przekładam do szklanego naczynia na poncz, dodaję cynamon i anyż i uzupełniam chłodnym winem. Poncz odstawiam na 20 minut, żeby smaki dobrze się połączyły. Rozlewam do szklaneczek. Każdą dekoruję plasterkiem cytryny.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *