PRZEKŁADANIEC ANI

Składniki;

30-40 dag.. herbatników
750 ml. śmietany 30%
3 łyżeczki żelatyny
1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym
1 opakowanie kremu ajerkoniakowego
300 ml. zimnego mleka
3-4 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:
starta czekolada

zmielone orzechy do posypania ciasta

 

Wykonanie;

 

W prostokątnej blaszce ułożyć warstwę herbatników i na niej rozsmarować masę krówkową. Na masie ułożyć kolejną warstwę ciastek. Krem ajekoniakowy przygotować z mlekiem, rozłożyć na herbatnikach. Krem przykryć herbatnikami. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, połączyć z żelatyną. Masę wyłożyć na herbatniki, równo rozsmarować. Wierzch ozdobić czekoladą z orzechami lub samą czekoladą.

(Odwiedzone 6 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.