PRZYSMAK Z BOCZKU

Składniki:

1  kg chudego surowego boczku

5 jajek

5 łyżki bułki tartej

1,5 łyżki vegety

sól

pieprz

włoszczyzna

Wykonanie:

Z włoszczyzny gotujemy wywar, doprawiamy. boczek mielimy, dodajemy jajka, bułkę tartą i vegetę  dokładnie mieszamy. dzielimy na 2 części. z każdej formujemy walec, układamy na kawałku gazy, zawijamy. końcówki gazy rozcinamy i zawiązujemy. mięso wkładamy do wywaru i gotujemy godzinę na małym ogniu. następnie wyjmujemy, studzimy, i zdejmujemy gazę.

 pokrojony w plastry przysmak, podajemy z pieczywem, lub można podsmażyć i podawać z gotowym sosem jako danie obiadowe

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *