PSTRĄG NA NIEBIESKO Z CZATNEJEM Z DYNI

Składniki:

1/2 kg. miąższu z dyni

2 cebule

1 czerwona papryka

2 łyżki oleju

1 łyżka ziaren gorczycy

sok z 1 pomarańczy

270 ml. octu

5dag. cukru

2 cebulki ze szczypiorem pokrojone w krążki,

sól

pieprz cayenne

1 opakowanie mrożonej włoszczyzny

4 sprawione  pstrągi

do dekoracji:

1cytryna

1  pietruszka  do dekoracji

 

Wykonanie:

 

Dynię pokroić w kostkę. Cebule obrać i posiekać. Paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i poddusić cebulę z gorczycą. Dodać dynię i paprykę, krótko dusić. Dodać sok pomarańczowy, 2 łyżki octu i cukier, gotować około 10 minut pod przykryciem. Zdjąć  pokrywkę, czatnej gotować około 15 minut.  Dodać cebulkę ze szczypiorem i gotować jeszcze 3 minuty. czatnej doprawić solą i pieprzem cayenne, chłodzić 3 godziny. Włoszczyznę zagotować w 1 litrze wody z resztą octu i 1 łyżką soli, włożyć opłukane pstrągi, gotować  12-15 minut. Ryby wyjąć z wywaru, ozdobić  cytryną i pietruszką, podawać z czatnejem.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *