PYSZNY ŚWIĄTECZNY SERNIK

Składniki:

8 jajek

40 dag. cukru pudru

1 kg. twarogu z wiaderka

1/2 kostki margaryny

3 dag. mąki ziemniaczanej

aromat migdałowy

tłuszcz do wysmarowania blachy

2 łyżki bułki tartej do posypania blachy

 

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, zmiksować z twarogiem, roztopioną margaryną mąką ziemniaczaną i aromatem migdałowym. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Blachę o wymiarach 25 x 35 cm natłuścić i posypać bułką tartą, wlać masę serową. Piecz około 50 minut w temperaturze 180C. Sernik można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

 

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.