RELISH ŚRÓDZIEMNOMORSKI

Składniki:

 

2 małe papryki (żółta i zielona)

1 bakłażan

400 g. cukinii

3 czerwone cebule

2 ząbki czosnku

 

Wykonanie:

 

Czosnek i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek zeszklić na 1 łyżce oleju. Dodać resztę warzyw, po 150 ml. białego wina i bulionu z warzyw, 100 ml. soku pomidorowego , 6 łyżek octu jabłkowego i 2 łyżki przecieru pomidorowego . Pikantnie doprawić czarnym pieprzem, pieprzem cayenne, solą, 3 łyżeczkami roztartego suszonego tym ianku i 1-2 łyżeczkami mieszanych włoskich ziół. Dusić 10 minut. Dodać 120 g. brązowego cukru, dusić jeszcze 10 minut. Gorący relish przełożyć d o 2-3 słoików (poj. 0,5 litra), szczelniezamknąć. Przechowywać w lodówce około 3 tygodni.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *