ROGALIKI BEZ JAJEK

Składniki:

 

50 dag. mąki

5 dag. drożdży

20 dag. masła

1/2szklanki śmietany

olejek zapachowy

dowolny dżem

cukier puder

 

Wykonanie:

 

Drożdże rozkruszyć z cukrem, posypać łyżką mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Masło z mąką posiekać, dodać drożdże i śmietanę. Połączyć wszystkie składniki i włożyć  ciasto do lodówki na 4 godziny. Po wyjęciu pozostawić je na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkować na placki, małym talerzykiem wyciąć koła, pokroić je na ćwiartki, posmarować dżemem i zawinąć rogaliki. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

(Odwiedzone 6 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *