Składniki:
65 dag. mięsa mielonegowieprzowego
2 jajka
sól
pieprz
przyprawa do mięsa mielonego
1/2 kg.pieczarek
1 cebula
olej
Wykonanie:
Mięso przyprawić jajkiem , solą pieprzem, Vegetą,przyprawą do mięsa nie dodawać bułki. Na foli aluminiowej posmarowanej olejem rozłożyć mięso w prostokąt o grubości około 2 cm. Na środek położyć wcześniej przesmażone pieczarki z posiekaną cebulą na środek farszu można położyć ugotowaną marchewkę co daje ładniejszy efekt podczas krojenia.Namoczyć ręce w wodzie i zwinąć mięso w roladę szczelnie zakrywając farsz. Na roladę posypać według uznania oregano, zawinąć w folię. Piecz w temperaturze 180C. st. 60minut. Na ostatnie 15 minut odsłonić folię aby mięso się przyrumieniło. Dodatkiem jest sos czosnkowo-majonezowy.