ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO

Składniki:

65 dag. mięsa mielonegowieprzowego

2 jajka

sól

pieprz

przyprawa do mięsa mielonego

1/2 kg.pieczarek

1 cebula

olej

Wykonanie:

Mięso przyprawić jajkiem , solą pieprzem, Vegetą,przyprawą do mięsa nie dodawać bułki. Na foli aluminiowej posmarowanej olejem rozłożyć mięso w prostokąt o grubości około 2 cm. Na środek położyć wcześniej przesmażone pieczarki z posiekaną cebulą na środek farszu można położyć ugotowaną marchewkę co daje ładniejszy efekt podczas krojenia.Namoczyć ręce w wodzie i zwinąć mięso w roladę szczelnie zakrywając farsz. Na roladę posypać według uznania oregano, zawinąć w folię. Piecz w temperaturze 180C. st. 60minut. Na ostatnie 15 minut odsłonić folię aby mięso się przyrumieniło.  Dodatkiem jest sos czosnkowo-majonezowy.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.