Składniki:
5 dużych plastrów schabu
30 dag kapusty kiszonej
1 duża marchewka
1 duża cebula
500 ml bulionu mięsnego z kostki
5 łyżeczek musztardy
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso rozbić na cienkie placki. Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę, kiedy się zeszkli dodać marchewkę i odciśniętą kapustę. Podlać wszystko 1/3 bulionu mięsnego i dusić pod przykryciem do całkowitego odparowania płynu. Każdy płat mięsa posmarować musztardą i rozłożyć na nim przygotowany farsz. Następnie każdy płat zwinąć w rulon i pospinać wykałaczkami. Obsmażyć na oleju na dużej patelni z każdej strony i podlać pozostałym bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Podawać z ziemniakami i surówką