ROLADKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Składniki;

20 dag. kiszonej kapusty
15 dag. wędzonego boczku
1 cebula
5 dużych porcji mięsa wieprzowego bez kości może być z szynki
olej
15 dag .startego, żółtego sera
1/2 łyżeczki kminku
1/4 łyżeczki suszonego oregano
1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
sól

pieprz

Wykonanie;

 

Kapustę zalać zimną wodą, gotować do miękkości. Boczek i cebulę drobno pokroić, przesmażyć. Dodać do odcedzonej kapusty, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Mięso rozbić na cienkie  płaty. Posmarować olejem, posypać solą, pieprzem.  Na płatach mięsa rozłożyć farsz, zrolować, spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Posypać serem wymieszanym z ziołami. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 C.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.