ROLADKI Z KURCZAKA

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka
2-3 białe kiełbaski surowe
sól
pieprz
smalec lub olej do smażenia

Wykonanie:

Filety przekroić na połowę i każdą połówkę przekroić wzdłuż piersi na połowę tak  że mają być 4 połówki  lekko rozbić łuczkiem do mięsa
lekko posolić i popieprzyć białą kiełbaskę wyjąć z flaka można dać troszeczkę na smak chrzanu wymieszać jak trzeba to też doprawić.
Wyłożyć masę z kiełbaski na filety zwinąć roladki spiąć wykałaczkami żeby się nie rozwaliły w czasie smażenia .Na patelnię dać olej lub smalec obsmażyć roladki z każdej strony podlać

bulionem i dusić do miękkości Można zrobić sos i podawać z ziemniakami lub kluseczkami.
Można też podawać na zimno z chrzanem.

(Odwiedzone 5 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *