Składniki:
10 sztuk udka lub ćwiartki z kurczaka
0,5 kg kapusty kiszonej
10 dkg ser żółty
20 dkg pieczarki
1 cebula średnia
sól
pieprz
wegeta
1 jajko
masło lub olej do farszu lub obsmażenia
Wykonanie:
Kapustę opłukać ugotować do miękkości cebulę drobno pokroić podsmażyć dodać potarte pieczarki usmażyć. Kapustę odsączyć odcisnąć posiekać drobniutko dodać pieczarki jajko przyprawić do smaku. Udka umyć osuszyć wyfiletować z kości rozbić tłuczkiem po stronie mięsa posolić popieprzyć następnie nałożyć farsz na wierzch dać kawałeczek sera (taki słupek ukroić) zwinąć w rulon(jak roladę) spiąć wykałaczkami aby farsz nie wychodził obsmażyć ze wszystkich stron podlać lekko wodą
dusić do miękkości można zrobić sos lub polać .tłuszczem z tych rolad.