ROLADKI ZE SCHABU NADZIEWANE

Składniki:

1/2 kg. schabu

1/4 małej cukinii

1/4 małego bakłażana

1 cebula

2 ząbki czosnku

kawałek imbiru (3 cm.)

1 papryczka  chili

2 łyżki sosu sojowego

6  łyżek oleju

2 łyżki soku z cytryny

kilka gałązek ziół do dekoracji

Wykonanie:

Schab pokrój na niewielkie kawałki. Każdy rozbij, tak by powstał mały plasterek. Czosnek i imbir obierz, papryczkę chili oczyść, wszystkie składniki posiekaj. Wymieszaj je z sosem sojowym, 4 łyżkami oleju i sokiem z cytryny. Mięso polej przygotowaną marynatą. Wymieszaj i odstaw do lodówki na 3 godziny. Cukinię i bakłażan pokrój na kawałeczki. Warzywa owiń schabem osączonym z marynaty. Cebulę obierz, potnij na cząstki. Na długie patyczki ponabijaj mięsne zawiniątka na przemian z cząstkami cebuli. Szaszłyki smaż 12 minut na pozostałym oleju albo upiecz na ruszcie (w połowie smażenia posmaruj je pozostałą marynatą). Udekoruj ziołami.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *