ROLADKI ZE SZCZUPAKA

Składniki:

1 kg. filetów ze szczupaka ze skórą

1 marchew

1 cebula

 1 por

1/2 pęczka natki pietruszki

1 cytryna

1łyżeczka przyprawy do ryb

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Filet opłucz, osusz. Jeśli jest szeroki, przekrój wzdłuż na połowę potem pokrój w poprzek na porcje. Oprósz solą i przyprawą, skrop sokiem z cytryny. Marchewkę obierz, pokrój w bardzo cienkie plasterki. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Por oczyść, opłucz, pokrój w paski. . Na każdym kawałku ryby połóż pokrojoną marchewkę, cebulę i por. Ściśle zwiń, skrop olejem, zepnij wykałaczką. . Przygotuj tyle kawałków folii aluminiowej, ile jest porcji ryby. Posmaruj je obficie olejem, kładź na nich roladki, zawiń w folię. Połóż na górnym poziomie grilla. Piecz około 25 minut, co jakiś czas obracając. Podawaj z sosem chrzanowym .

SOS DO SZCZUPAKA

Składniki:

150 ml. wywaru rybnego

gotuj 10 minut z 2 łyżkami

startego chrzanu. Dodaj

łyżeczkę mąki przesmażoną

na łyżce masła, gotuj 3 minuty.

Dopraw musztardą i solą.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *