ROZMAITOŚCI Z SZYNKĄ

Składniki:

2 plastry gotowanej szynki

2 plastry żółtego sera

1 puszka kukurydzy

pieprz

1 pomidor

1 średni ogórek

2 małe papryki(czerwona i zielona)

2 łyżki octu winnego

4 łyżki oliwy

1 ulubiona przyprawa do sałatek

Wykonanie:

Ser i szynkę pokroić w kosteczkę ,pomidory sparzyć obrać ze skórki drobno pokroić. papryki oczyścić i posiekać. Ogórek obrać pokroić na słupki. Oliwę połączyć z octem dodać pieprz i przyprawę głębokiej salaterce wymieszać szynkę, ser, odsączoną kukurydzę, pokrojone warzywa. Wyłożyć sałatkę na półmisek polać sosem udekorować według upodobań.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *