RUSKIE PIEROGI JOLI

Składniki;

Ciasto:
2 szklanki mąki
1 jajko
1łyżka oleju
3/5 szklanki ciepłej wody
sól
Farsz:
1/2 kg.twarogu
5-7 ziemniaków ugotowanych
2 cebule
olej
przyprawa maggi w płynie
pieprz
sól

Wykonanie;
Z podanych składników  zagnieść ciasto. Ziemniaki obrać ugotować na półmiękko ostudzić, zmielić razem z twarogiem. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto na łyżce oleju i dodać do ziemniaków, przyprawić pieprzem, solą i maggi farsz powinien mieć wyrazisty smak, wymieszać. Ciasto rozwałkować na placek, specjalną formą wykrawać pierogi lub szklanka kółeczka. Na każde kółko nałożyć trochę  farszu i mocno zlepić brzegi. Włożyć pierogi do wrzącej i osolonej wody z odrobiną oleju i gotować około 10 minut od chwili, aż wypłyną na wierzch.Usmażyć boczek ,cebulkę pokrojone w kostkę i polać pierogi, lub jak kto lubi jogurt ,śmietanę ,szczypiorek wymieszać, lub według swojego uznania.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.