RYBA PO JAPOŃSKU

Składniki:

1  kg filetów rybnych

2 duże cebule

1 słoik marynowanej papryki

1słoik ogórków konserwowych

przyprawa vegeta

mąka

bułka tarta

jajko

olej

Marynata:

2 szklanki wody

1/2 szklanki oliwy

mały słoik przecieru pomidorowego

4 łyżki keczupu

4 łyżki octu

4 łyżki

szczypta soli

Wykonanie:

Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Rybę odmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posypać vegetą. Jajko rozmącić, mąkę wymieszać z bułką tartą. Panierować rybę mocząc najpierw w mące, jajku, a później w  bułce tartej, usmażyć na oleju. Włożyć do naczynia w którym ryba będzie podawana. Przykryć pokrojonymi warzywami.

Marynata:

Wykonanie:

Wodę zagotować, włożyć do niej pozostałe składniki marynaty. Zagotować i na małym ogniu trzymać jeszcze trzy minuty. Zalać tym rybę wraz z warzywami i można podawać.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *