RYBY W ZALEWIE

Składniki:

1  kg . mintaja, lub morszczuka

 Zalewa:

3,5 szklanki wody

0,5 szklanki octu

1 łyżka cukru

1 łyżka soli

3 cebule

0,5szklanki oleju

4 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego

3 liście laurowe

5 ziaren ziela angielskiego

7 ziaren pieprzu

Wykonanie:

Filety rybne osuszyć, doprawić solą i pieprzem, odstawić na 2 godzinki, pokroić na części i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor, odsączyć z tłuszczu ręcznikiem papierowym. Wodę zagotować z dodatkiem soli, cukru, octu i przypraw. Cebulę pokroić w piórka i wrzucić do zalewy, po czym gotować przez parę minut, dodając przecier pomidorowy i olej. Rybę ułożyć w salaterce, zalać gorącą zalewą i odstawić na dwa dni.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *