Składniki:
3 liście sałaty lodowej
1/2 średniej cebuli
2 duże pieczarki
1/2 czerwonej papryki
6 pomidorków koktajlowych
sól
i pieprz
Składniki:
Dressing musztardowy:
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka oliwy
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy francuskiej
Wykonanie:
Cebulę sparzyć wrzątkiem i zahartować zimną woda, odsączyć. Liście sałaty porwać w palcach, cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę, pomidorki w ćwiartki.
Wykonanie:
Dresing:
W miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu. Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą, polać dressingiem i jeszcze raz wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
(Odwiedzone 6 raz, 1 wizyt dziś)