SAŁATKA ARBUZOWA Z SEREM FETA

Składniki:

1 kg. miąższu z arbuza

1 ogórek zielony

kilka rzodkiewek

1 cebula

garść  kiełków NP.słonecznika

3 łyżki czarnych krojonych oliwek

15 dag. sera feta

2 łyżki miodu

1 łyżka otu winnego

sól

pieprz

Wykonanie:

Miąższ z arbuza pokroić w kostkę usuwając przy tym pestki.Ogórek i rzodkiewki pokroić w plasterki.Cebulę pokroić w piórka.(żeby była łagodniejsza przelać cebulę wrzątkiem)przygotowane składniki wymieszaj z kiełkami,oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta.Miód wymieszać z octem i olejem.Sałatkę przypraw do smaku solą i pieprzem.Polej sosem ,wymieszaj.

 

 

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *