SAŁATKA FLAMANDZKA

Składniki:

30 dag. ugotowanych w rosole piersi  lub udek kurzych,

5-6 cykorii

3-4 morele lub brzoskwinie z kompotu,

1 łyżeczka sosu Worcester (lub  przyprawy do zup)

sok z cytryny,

3-4 łyżki majonezu

kilka gałązek  natki pietruszki

sól

pieprz cayenne,

szczypta cukru

Wykonanie:

Majonez wymieszać z solą, cukrem, pieprzem cayenne i sosem Worcester .Owoce osączyć z kompotu, pokroić w dość grube paski. Umytą i osuszoną  cykorię pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Mięso pokroić w paski połączyć z morelami i cykorią,  polać majonezem, schłodzić. Sałatkę podawać udekorowaną gałązkami pietruszki.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *