10 jaj
50 dag. majonezu jogurtowego
50 dag. śmietany
sól
biały pieprz
3 pęczki natki pietruszki
20 dag. szynk w plasterkach i dodatkowo 2 plasterki do dekoracji
.Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo obrać .Wymieszać majonez ze śmietaną doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć osuszyć odłożyć kilka gałązek do dekoracji. Resztę pokrojonej pietruszki wymieszać z połową sosu. Szynkę pokroić w kostkę resztę połączyć z drugą połową sosu. Jajka pokroić w plastry jedną trzecią plastrów ułożyć na dnie salaterki przykryć sosem wymieszanym z pietruszką. Ułożyć drugą warstwę jajek polać sosem z szynką .Resztę jajek ułożyć na wierzchu sałatki posypać pozostałą szynką ozdobić rulonikami szynki oraz natką pietruszki.