SAŁATKA JARZYNOWA

Składniki:

 

1 kg. buraczków czerwonych

1 kg. marchwi

1 kg. cebuli

1 kg. białej kapusty

Zalewa:

6 szklanek wody

3/4 szklanki octu 10%

1 szklanka cukru

2 płaskie łyżki soli

4 liście laurowe

8 ziaren ziela angielskiego

 

Wykonanie:

 

Buraczki i marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę i cebulę drobno poszatkować. Wszystko połączyć i dobrze wymieszać.

Zalewa:

wszystkie składniki zalewy połączyć i wymieszać z warzywami. Wszystko razem gotować około 20 minut . Gorące wkładać do wyparzonych słoiczków i zakręcić. Pasteryzować 10-15minutod chwili zagotowania się wody.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.