Składniki;
1/2 kg.mrożonych lub świeżych krewetek
1 puszka brzoskwiń
3 łyżki majonezu
1 jabłko
1 świeży ogórek
sól
pieprz
8 niedużych, okrągłych, pomidorków.
świeża bazylia
5 dag.masła
Wykonanie;
Na patelni roztopić masło i podsmażyć krewetki aż staną się miękkie. Pod koniec troszkę osolić. Odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie, jabłko i ogórka pokroić w drobną kosteczkę. Krewetki wymieszać z odsączonymi brzoskwiniami, jabłkiem, i ogórkiem dodać majonez, sól, pieprz doprawić do smaku. Odstawić do lodówki na 15 minut. Z pomidorków odciąć wierzch razem z szypułką i łyżeczką wydrążyć. Nakładać sałatkę do pomidorków, przykryć wcześniej odciętym plastrem pomidora, przybrać świeżą bazylią.