SAŁATKA ŚLEDZIOWA

Składniki:

 

2 solone śledzie

4 ziemniaki

4 nieduże buraki ćwikłowe

1 jajka

2jabłka

2 łyżki drobno posiekanej cebuli

2 łyżki kwasu lub rozcieńczonego koncentratu buraczanego

1/2 szklanki śmietany

 

Wykonanie:

 

Śledzie oczyścić, umyć, zalać zimną wodą i moczyć 12 godz. Następnie obrać ze skóry i odfiletować. Buraki oraz ziemniaki umyć i osobno ugotować w łupinach, po czym obrać, pokroić w kostkę. Dodać jabłka i cebulę pokrojone w kostkę, kwas buraczany, wymieszać. Filety obłożyć warzywami, posypać ugotowanym na twardo posiekanym jajem i polać ubitą śmietaną.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *