SAŁATKA SZPINAKOWA Z BOCZKIEM

Składniki:

1/2 bagietki

5 dag.masła1 ząbek czosnku

oregano

30 dag.świeżych liści szpinaku

15 dag. plastrów wędzonego boczku

2 jajka ugotowane na twardo

3 łyżki octu winnego

sól

Wykonanie:

Bagietkę pokroić w kromki.Masło wymieszać  ze zmiażdżonym czosnkiem i oregano.Posmarować nim bułki i  upiec na rumiano w 200 C. Szpinak opłukać osuszyć usunąć ogonki .Wyłożyć  na duży talerz lub do miski.Boczek pokroić w paski zrumienić na patelni.Wyłożyć na szpinak razem z wytopionym tłuszczem.Na patelnie wlać ocet,zagotować polać sałatkę.Posypać ją jajkiem i grzankami.

 

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *